Dada & Stijl in Dr8888

8 februari 2018 Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Dada & Stijl in Dr8888

Dit jaar viert Museum Dr8888 op verschillende manieren de erfenis van Dada en De Stijl tijdens Culturele Hoofdstad, Leeuwarden-Fryslân 2018. 

Het museum presenteert vier boeiende tentoonstellingen over Dada en De Stijl. De voortdurende invloed van deze bewegingen op kunstenaars en hun artistieke productie is vandaag de dag nog steeds zichtbaar.

Museum Dr8888 bezit een belangrijke verzameling werken van deze roemruchte avantgarde-stromingen van de 20ste eeuw. Deze collectie mag zich tegenwoordig ook verheugen in internationale belangstelling. In 2009 en 2010 waren een groot aantal werken van Van Doesburg en Schwitters te zien in exposities in de Tate Modern in Londen en Centre Pompidou in Parijs.

De nieuwe kunststromingen De Stijl en Dada vonden rond 1920 hun weg naar Drachten door een bijzondere vriendschap tussen architect en schilder Theo van Doesburg en twee broers uit Drachten: Evert en Thijs Rinsema.

Ook buiten de muren van het museum organiseert Museum Dr8888 allerlei activiteiten en evenementen in het kader van Dada en De Stijl.